Startpagina » Bericht
Opening troostplek

Op de website van 'Het laatste Nieuws' verscheen onderstaand mooie artikel.

Moeder en dochter staan model voor kunstwerk voor troostplek Ferm

Ferm heeft zondagochtend in Bevel een troostplek ingericht waar bezoekers opnieuw hoop en vertrouwen in de toekomst kunnen vinden. Katia Peenen en haar dochter Sanne (5) stonden model voor het kunstwerk van kunstenaar Ferdi Heylen.

De troostplek werd ingericht in een hoekje aan de Bevelse bergen, een groen speelplekje achter het Hazelaarshof en Kerselaarshof. “Eerst dachten we aan een wilgenhut aan de kerk, maar een kunstwerk met een bankje op deze plek bleek meer geschikt. Dat hier veel kinderen spelen, is zeker geen bezwaar”, zegt Timmi Van Wassenhoven van Ferm Bevel.

De troostplek moet mensen die worstelen met gemis, verlies en afscheid helpen. “Veel mensen hebben het afscheid van een geliefde het voorbije jaar als onmenselijk ervaren. Collectief afscheid kon niet. Op deze plek kunnen ze troost vinden”, zegt nationaal voorzitster Nik van Gool. Ferm richt er zo 310 in in Vlaanderen alsook digitaal.

Er kwam een bankje met een beeldhouwwerk van Ferdi Heylen van een moeder die haar dochter troost. “Ik denk dat iedereen zich daar iets bij kan voorstellen”, vertelt de lokale kunstenaar, die het werk op een korte tijdspanne moest maken.

Hij dankte Katia Peenen en haar dochter Sanne (5) voor de inspiratie. Zij stonden model, al was het niet de bedoeling dat ze herkenbaar zouden worden afgebeeld. “Leuk”, vond de kleuter, al was ze kritisch. “Het haar had iets langer gemogen.”

Ook in verschillenden kranten en op websites stonden mooie artikelsover de troostplek:

https://bekendinnijlen.be/verbinden/groei-schitter/troostplekken-van-ferm-in-bevel-en-nijlen/

https://www.rtv.be/artikels/troostplek-bevel-a99387

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210530_94672571

https://www.gva.be/cnt/dmf20210530_94672571

https://nnieuws.be/artikel/ferm-bevel-plant-troost-opening-troostplek-op-zondag-30-mei

Dit bericht is op 1 June 2021 online geplaatst.