Recepten » Appelbabbelgebak
Pannenkoeken met appels (recept van Ferm Wildert)

Afbeelding van Pannenkoeken met appels (recept van Ferm Wildert)

Benodigdheden voor Voor 4 personen

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 1/2 l melk
  • 4 eieren
  • 2 appels
  • 2 koffielepels rietsuiker
  • een snuifje zout
  • boter

Bereiding

  1. Was de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij de appels in plakjes van ongeveer 1 cm dik
  2. Meng de bloem met een snuifje zout, doe er de eierdooiers bij en roer stevig door.
  3. Voeg de melk in beetjes toe en roer tot een glad deeg.
  4. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het beslag.
  6. Smelt een beetje boter in een koekenpan en schep er een kleine pollepel beslag in, die je een halve minuut laat bakken.
  7. Leg er een paar appelplakjes op, strooi er wat suiker op en laat nog een minuutje bakken tot de pannenkoek stevig is.
  8. Laat pannenkoek op een bord glijden en dan omgekeerd weer de pan in tot hij goudbruin gebakken is.
  9. Tip een snuifje kaneel in het deeg is heel lekker en geserveerd met een bolletje ijs is ook heerlijk.
Dit recept is op 9 February 2021 online geplaatst.