Recepten » Appelbabbelgebak
Pannenkoeken met appels (recept van Ferm Wildert)
Benodigdheden voor Voor 4 personen
- 250 g zelfrijzende bloem
- 1/2 l melk
- 4 eieren
- 2 appels
- 2 koffielepels rietsuiker
- een snuifje zout
- boter
Bereiding
- Was de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij de appels in plakjes van ongeveer 1 cm dik
- Meng de bloem met een snuifje zout, doe er de eierdooiers bij en roer stevig door.
- Voeg de melk in beetjes toe en roer tot een glad deeg.
- Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het beslag.
- Smelt een beetje boter in een koekenpan en schep er een kleine pollepel beslag in, die je een halve minuut laat bakken.
- Leg er een paar appelplakjes op, strooi er wat suiker op en laat nog een minuutje bakken tot de pannenkoek stevig is.
- Laat pannenkoek op een bord glijden en dan omgekeerd weer de pan in tot hij goudbruin gebakken is.
- Tip een snuifje kaneel in het deeg is heel lekker en geserveerd met een bolletje ijs is ook heerlijk.
Dit recept is op 9 February 2021 online geplaatst.