Recepten » Hoofdgerechten
Kruidige varkensvleescurry met vergeten groenten

Afbeelding van Kruidige varkensvleescurry met vergeten groenten

Benodigdheden voor

  • 700 g varkensvlees
  • 1 ui
  • 1 chilipepertje
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels verse geraspte gember
  • 1/4 eetlepel gemalen koriander
  • 1/4 eetlepel kurkuma
  • 1/4 eetlepel gemalen komijn
  • 1/4 eetlepel kruidnagelpoeder
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 2 lente-uitjes
  • peper en zout
  • 1 kg vergeten groenten zoals aardperen, pastinaak, wortelen,zoete aardappelen

Bereiding

  1. Pel de ui, snipper hem fijn. Verwijder de zaadjes uit het chilipepertje en snijd fijn.Snij het varkensvlees in blokjes. Schil en snij de vergeten groenten in stukken.
  2. Verhit de olie en bak er het vlees aan alle kanten bruin. Breng op smaak met peper en zout. Doe er de gesnipperde ui , de geraspte gember en het chilipepertjebij.
  3. Laat een 3 tal minuten zachtjes bakken. Doe er dan de koriander, de kurkuma, de komijn en het kruidnagelpoeder en de sojasaus bij. Voeg de vergeten groenten toe. Leng aan met water tot het geheel onderstaat. Leg het deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten op een zacht vuur sudderen tot het varkensvlees goed gaar is.
  4. Snipper de lente-uitjes fijn. Serveer de curry met de gehakte peterselie en de stukjes lente-ui.
Dit recept is op 28 November 2019 online geplaatst.