Benodigdheden voor 4 à 5 personen
- 1 witte kool
- 1 à 1.5 kg aardappelen
- 500 g gehakt
- 1 pakje spekblokjes
- 2 dl (light) room
- 2 eieren
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 190°C.
- Witte kool fijnsnijden en koken.
- Aardappelen net niet gaar koken. Afgieten en in schijfjes snijden.
- Gehakt rul bakken en afsmaken.
- Spekblokjes op een zacht vuur uitbakken.
- Ovenschaal voorbereiden: 1 laag witte kool, 1 laag aardappelschijfjes, een laag met al het gehakt, 1 laag witte kool.
- De spekblokjes erover verdelen.
- Room loskloppen met de eieren en erover gieten.
- Afdekken met aluminiumfolie en 20 à 30 minuten in de oven laten garen.
Dit recept is op 1 December 2018 online geplaatst.