Startpagina » Bericht
Daguitstap naar Antwerpen

Op 24 september trokken 16 dames van KVLV met trein en tram naar de rechtbank in Antwerpen.  Na een kopje koffie en thee in café ‘De tweede zit’en een security-check door de politie kregen we een rondleiding in het mooie vlinderpaleis en kwamen we meer te weten over het gebouw dat ontworpen is door architect Richard Rogers die tevens gebouwen zoals het Centre Pompidou in Parijs en de Millennium Dome in Londen ontworpen heeft.

We kregen ook heel wat informatie over het reilen en zeilen in de  rechtbank. Bovendien hadden we het geluk een aantal rechtszaken te kunnen bijwonen, wat wel een hele belevenis was .

Daarna lunchten we in huisbrouwerij ’t Pakhuis’ met een lekkere hamburger of een pasta.

In de namiddag nam een gids van de stad Antwerpen ons mee op een verkenningstocht op het Zuid. In de middeleeuwen stond op deze plaats een citadel ‘het Zuidkasteel’ die op het einde van de 19de eeuw volledig werd afgebroken. Op die plaats ontwikkelde het toenmalige stadsbestuur een nieuwe wijk met Parijse allures, mooie, brede straten, pleinen met standbeelden en fonteinen en imposante gebouwen. Als de havendrukte wegtrekt, raakt de buurt wat verkommerd. Nu beleeft het Zuid een trendy tweede jeugd en is het één van de hot spots in Antwerpen met verschillende musea, kunstgalerijen, hippe restaurants en leuke winkels.

We sloten onze wandeling af met een bezoekje aan het befaamde café Den Hopper waarna we de bus en de trein naar huis namen. Het was ondanks een beetje regen in de namiddag een heel fijne uitstap.

Dit bericht is op 6 October 2019 online geplaatst.