Troostplek

Afbeelding van Ferm

Troost. Een eeuwenoud woord met veel betekenis en belang. Troost biedt hoop en perspectief. Troost straalt vertrouwen uit en zorgt voor een warme verbondenheid tussen mensen.

Troost is meer dan ooit belangrijk, maar troost krijgen en troost geven is zo anders dan voorheen. Met PlantTroost wil Ferm iedereen de kans geven om samen troost te vinden en te bieden.

Ook in Bevel hebben we een troostplek ingericht in een hoekje aan de Bevelse bergen, een groen speelplekje achter het Hazelaarshof en Kerselaarshof. Ferdi Heylen (een Kessels kunstenaar) maakte een mooi beeld van een moeder die haar kind troost.

Wegwijzers zorgen ervoor dat iedereen de weg ernaar vindt. Aan deze troostplek is ook een troostwandeling gekoppeld: een wandeling van +/- 3,5km die vertrekt en aankomt aan de kerk van Bevel en die langs de troostplek en verschillende andere rust- en mijmerpunten, zoals het kapelletje van Ferm Bevel aan de Kiezelweg, leidt. Via QR codes op de bordjes kunnen wandelaars een tekst of lied beluisteren.’

Routebeschrijving voor de troostwandeling: