Startpagina » Bericht
Mondmaskers maken

Zoals jullie al in het nieuws hebben vernomen is er in België een dreigend tekort aan mondmaskers.

Het coronavirus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken en wordt van mens op mens direct overgedragen via druppeloverdracht. Een linnen mondmasker wordt gedragen in een situatie van schaarste aan medische mondmaskers en biedt een eerste alternatieve barrière bij de verspreiding van het coronavirus. De linnen of katoenen mondmaskers die we willen maken, zijn in eerste instantie bestemd voor mensen met professionele zorgtaken. Deze zelfgemaakte linnen maskers - waarvan het ontwerp is gebaseerd op praktijken uit het verleden of in minder medisch ontwikkelde gebieden - kunnen extra hulp bieden. Vele malen beter dan niets !

Dus, indien jij hierin een steentje wil bijdragen, kijk dan welke stofjes je thuis hebt liggen. Online stof bestellen kan misschien ook nog wel lukken.  Ook als je niet kan naaien maar wel elastiek of stof ter beschikking hebt kan je dit via onderstaande link melden. Wij bekijken wie je kan voorthelpen, afhankelijk van waar je woont.  Wij geven je de contactgegevens door en je kan afspreken waar het materiaal kan gelegd of opgehaald worden.

Benodigdheden voor een mondmasker van Ferm

■ Stof:

Katoen 25 x 15 cm (Gebruik geen baalkatoen want de stof is te grof geweven en biedt dus geen bescherming.)

Flanel 23 x15 cm

Of maak het volledig in linnen. Gebruik geen synthetische vezels of tricot.

■ Elastiek: 2 stukjes van 30 cm of vervangen door katoenen linten

Heb je vragen iin verband met de uitvoering, het patroontje,… dan mag je steeds contact opnemen met ons lid Anouska Cappaert.  Zij is ook vormingswerker bij Ferm en onder haar impuls vindt deze actie plaats. Zij is bovendien ook ontwerpster van het patroontje van het mondmasker.

Alvast een dikke dankjewel!

KLIK HIER INDIEN JE WIL HELPEN

Dit bericht is op 19 March 2020 online geplaatst.