Recepten » Appelbabbelgebak
Appelcrumbletaart

Afbeelding van Appelcrumbletaart

Benodigdheden voor voor een springvorm van circa 24 cm diameter

  • Voor het taartdeeg:
  • 500 g bloem
  • 20 g bakpoeder
  • 200 g suiker
  • snuifje zout
  • 250 g boeter op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • Voor de vulling:
  • 4 grote appels (jonagold)
  • 2 el citroensap
  • 100 g suiker
  • 1 tl kaneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180°C
  2. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  3. Meng voor het deeg de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout door elkaar.
  4. Voeg de boter toe en meng (eventueel met de keukenmachine) tot een kruimelig deeg.
  5. Voeg het ei en het vanille-extract toe en kneed met je handen tot een glad deeg.
  6. Verdeel 2/3 van het deeg over de springvorm en druk aan met je handen.
  7. Schil de appelen, rasp ze en knijp het vocht eruit.
  8. Meng de appelrasp met het citroensap, de suiker en de kaneel.
  9. Verdeel de appelvulling over het deeg in de springvorm.
  10. Verkruimel met je handen de rest van het deeg over de appelvulling.
  11. Bak 45 à 50 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
  12. Laat de taart afkoelen, ontvorm en werk af met poedersuiker.
Dit recept is op 12 February 2021 online geplaatst.