Benodigdheden voor voor een springvorm van circa 24 cm diameter
- Voor het taartdeeg:
- 500 g bloem
- 20 g bakpoeder
- 200 g suiker
- snuifje zout
- 250 g boeter op kamertemperatuur
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- Voor de vulling:
- 4 grote appels (jonagold)
- 2 el citroensap
- 100 g suiker
- 1 tl kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven op 180°C
- Bekleed de springvorm met bakpapier.
- Meng voor het deeg de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout door elkaar.
- Voeg de boter toe en meng (eventueel met de keukenmachine) tot een kruimelig deeg.
- Voeg het ei en het vanille-extract toe en kneed met je handen tot een glad deeg.
- Verdeel 2/3 van het deeg over de springvorm en druk aan met je handen.
- Schil de appelen, rasp ze en knijp het vocht eruit.
- Meng de appelrasp met het citroensap, de suiker en de kaneel.
- Verdeel de appelvulling over het deeg in de springvorm.
- Verkruimel met je handen de rest van het deeg over de appelvulling.
- Bak 45 à 50 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
- Laat de taart afkoelen, ontvorm en werk af met poedersuiker.
Dit recept is op 12 February 2021 online geplaatst.