Recepten » Appelbabbelgebak
Appeltaart met mascarpone

Afbeelding van Appeltaart met mascarpone

Benodigdheden voor voor een springvorm van circa 24 cm diameter

  • Deeg:
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 75 g suiker
  • 150 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • eventueel een snuifje kaneel
  • Vulling:
  • 2 appels
  • 75 g suiker
  • 300 g mascarpone
  • 2 eieren
  • een scheutje vanillearoma
  • 1 tl kaneel
  • 75 g bloem
  • 1 citroen

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 °c
  2. Doe al de ingrediënten voor het deeg in een kom en meng goed (eventueel met de keukenmachine) tot je een mooie bol deeg hebt.
  3. Doe wat bloem op de werktafel en rol 2/3 van het deeg uit.
  4. Bedek de bodem van de ingevette springvorm met het deeg.
  5. Daarna rol je het resterende deel van het deeg uit en snijd in repen om de zijkant van de springvorm te bedekken. Druk goed aan zodat de hele zijkant bedekt is.
  6. Zet de springvorm met het deeg even in de koelkast.
  7. Schil de appels, snijd deze in schijfjes en besprenkel met wat citroensap.
  8. Meng de suiker, mascarpone, eieren, vanillearoma, kaneel en bloem goed door elkaar en voeg een beetje citroenrasp toe.
  9. Verdeel het mengsel over het deeg en leg de plakjes appel op het mengsel. Bestuif eventueel nog met een beetje kaneel.
  10. Bak de taart ongeveer 40 à 45 minuten .
  11. Tip: Je kan ook nog rozijnen, bessen en dergelijke toevoegen aan het mascarponemengsel.
Dit recept is op 15 February 2021 online geplaatst.