Benodigdheden voor voor een taartvorm van circa 27 en 23 cm diameter
- Voor de taartbodems:
- 400 g zelfrijzende bloem
- 2 eieren
- 4 el suiker
- 4 el melk
- 120 g boter
- Voor de vulling:
- 750 ml melk
- 75 g vanillebloem (puddingpoeder)
- 3 zakjes vanillesuiker
- 3 eieren
- 110 g suiker
- 4 appels
- Abrikozenconfituur
Bereiding
- Verwarm de oven op 175°C
- Meng in een keukenmachine de boter en de suiker.
- Voeg de eieren, de melk en als laatste de bloem toe.
- Leg het deeg op een bebloemde tafel en rol uit met de deegrol.
- Verdeel over de ingevette bakvormen.
- Voor de banketbakkersroom:
- Klop de eieren goed los met de suiker en de vanillebloem in een grote kom.
- Breng de melk aan de kook en giet deze op het mengsel en klop goed op
- Doe het mengsel terug in de kookpot en breng al roerend aan de kook.
- Laat afkoelen terwijl je af en toe roert in de room.
- Verdeel de banketbakkersroom over de deegbodems.
- Schil de appels, snij in fijne schijfjes en druk ze dakpansgewijze in de pudding.
- Bak gedurende 25 minuten, ontvorm en laat afkoelen.
- Verwarm enkele lepels abrikozenconfituur met een beetje water en bestrijk er de appeltjes mee.
Dit recept is op 15 February 2021 online geplaatst.