Recepten » Appelbabbelgebak
Appeltaarten met banketbakkersroom

Afbeelding van Appeltaarten met banketbakkersroom

Benodigdheden voor voor een taartvorm van circa 27 en 23 cm diameter

  • Voor de taartbodems:
  • 400 g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 4 el suiker
  • 4 el melk
  • 120 g boter
  • Voor de vulling:
  • 750 ml melk
  • 75 g vanillebloem (puddingpoeder)
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 110 g suiker
  • 4 appels
  • Abrikozenconfituur

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175°C
  2. Meng in een keukenmachine de boter en de suiker.
  3. Voeg de eieren, de melk en als laatste de bloem toe.
  4. Leg het deeg op een bebloemde tafel en rol uit met de deegrol.
  5. Verdeel over de ingevette bakvormen.
  6. Voor de banketbakkersroom:
  7. Klop de eieren goed los met de suiker en de vanillebloem in een grote kom.
  8. Breng de melk aan de kook en giet deze op het mengsel en klop goed op
  9. Doe het mengsel terug in de kookpot en breng al roerend aan de kook.
  10. Laat afkoelen terwijl je af en toe roert in de room.
  11. Verdeel de banketbakkersroom over de deegbodems.
  12. Schil de appels, snij in fijne schijfjes en druk ze dakpansgewijze in de pudding.
  13. Bak gedurende 25 minuten, ontvorm en laat afkoelen.
  14. Verwarm enkele lepels abrikozenconfituur met een beetje water en bestrijk er de appeltjes mee.
Dit recept is op 15 February 2021 online geplaatst.