Recepten » Appelbabbelgebak
De appeltaart van ons bomma

Afbeelding van De appeltaart van ons bomma

Benodigdheden voor voor een taartvorm van circa 24 cm diameter

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 150 g harde boter
  • 80 g suiker + extra
  • 2 eieren
  • geraspte citroenschil
  • 2 à 3 appels
  • 3 eetlepels appelmoes
  • Eventueel een snuifje kaneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °c.
  2. Verdeel de boter in kleine stukjes en knijp ze zachtjes samen in een kom met de bloem, de suiker en de citroenzeste.
  3. Kluts de eieren en voeg deze ook toe (hou een klein beetje over om de taart te bestrijken).
  4. Meng alles goed met een houten lepel . Het deeg moet loskomen van de kom, voeg eventueel nog wat bloem toe.
  5. Laat het deeg even rusten in de koelkast.
  6. Bestrooi de werktafel met bloem en rol het deeg uit, iets groter dan de bakvorm. Wrijf een taartvorm in met wat boter en bestuif met wat bloem.
  7. Leg het deeg in de bakvorm en druk het goed vast. Verwijder het overtollige deeg en houd het apart.
  8. Prik het deeg in met een vork en strijk een laagje appelmoes over de bodem.
  9. Vul daarna dakpansgewijs met flinterdun gesneden appelschijfjes. Bestrooi met kaneel.
  10. Rol dunne reepjes van de rest van het deeg, leg ze ruitgewijs over de taart en bestrijk ze met de rest van het ei.
  11. Bak gedurende 45 minuten in de oven tot de deegreepjes lichtbruin kleuren. Prik met een vork in de taart: het deeg mag niet meer kleven.
  12. Laat de taart afkoelen vooraleer je ze uit de vorm haalt.
Dit recept is op 12 February 2021 online geplaatst.