Benodigdheden voor voor een taartvorm van circa 24 cm diameter
- 250 g zelfrijzende bloem
- 150 g harde boter
- 80 g suiker + extra
- 2 eieren
- geraspte citroenschil
- 2 à 3 appels
- 3 eetlepels appelmoes
- Eventueel een snuifje kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °c.
- Verdeel de boter in kleine stukjes en knijp ze zachtjes samen in een kom met de bloem, de suiker en de citroenzeste.
- Kluts de eieren en voeg deze ook toe (hou een klein beetje over om de taart te bestrijken).
- Meng alles goed met een houten lepel . Het deeg moet loskomen van de kom, voeg eventueel nog wat bloem toe.
- Laat het deeg even rusten in de koelkast.
- Bestrooi de werktafel met bloem en rol het deeg uit, iets groter dan de bakvorm. Wrijf een taartvorm in met wat boter en bestuif met wat bloem.
- Leg het deeg in de bakvorm en druk het goed vast. Verwijder het overtollige deeg en houd het apart.
- Prik het deeg in met een vork en strijk een laagje appelmoes over de bodem.
- Vul daarna dakpansgewijs met flinterdun gesneden appelschijfjes. Bestrooi met kaneel.
- Rol dunne reepjes van de rest van het deeg, leg ze ruitgewijs over de taart en bestrijk ze met de rest van het ei.
- Bak gedurende 45 minuten in de oven tot de deegreepjes lichtbruin kleuren. Prik met een vork in de taart: het deeg mag niet meer kleven.
- Laat de taart afkoelen vooraleer je ze uit de vorm haalt.
Dit recept is op 12 February 2021 online geplaatst.