Recepten » Nagerechten
Aardbeienmousse

Afbeelding van Aardbeienmousse

Benodigdheden voor Voor 8 tulppotjes

  • 8 madeirakoekjes
  • 8 g gelatine
  • 300 g aardbeien
  • 2 eiwitten
  • 300 g volle platte kaas
  • 75 g fijne suiker

Bereiding

  1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
  2. Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Houd enkele aardbeien apart. Mix de overige tot puree.
  3. Klop het eiwit stijf.
  4. Verwarm een klein deel van de aardbeienpuree en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.
  5. Meng de puree met de suiker, verse platte kaas en spatel het eiwit eronder.
  6. Leg 2 halve madeirakoekjes op de bodem van elk potje en vul met de mousse. Laat minstens 2 uur opstijven in koelkast.
  7. Werk af met een plakje aardbei en een blaadje verse munt.
Dit recept is op 23 September 2021 online geplaatst.