Benodigdheden voor Voor 8 tulppotjes
- 8 madeirakoekjes
- 8 g gelatine
- 300 g aardbeien
- 2 eiwitten
- 300 g volle platte kaas
- 75 g fijne suiker
Bereiding
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
- Spoel de aardbeien en verwijder de kroontjes. Houd enkele aardbeien apart. Mix de overige tot puree.
- Klop het eiwit stijf.
- Verwarm een klein deel van de aardbeienpuree en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.
- Meng de puree met de suiker, verse platte kaas en spatel het eiwit eronder.
- Leg 2 halve madeirakoekjes op de bodem van elk potje en vul met de mousse. Laat minstens 2 uur opstijven in koelkast.
- Werk af met een plakje aardbei en een blaadje verse munt.
Dit recept is op 23 September 2021 online geplaatst.